Sanna – palkanlaskenta

Jyväskylästä kotoisin oleva Sanna Kivisalo työskentelee Admicomilla palkanlaskennan parissa. Jo pitkään numeroista ja taloushallinnosta kiinnostunut Sanna arvostaa työssään paljon häntä ympäröivää tiimiä ja jatkuvia mahdollisuuksia kehittyä.

Jyväskyläläinen Sanna on työurallaan kerryttänyt runsaasti kokemusta ulkoisesta ja sisäisestä asiakaspalvelusta sekä esimiestyöstä. Suoritettuaan johtamisen opintoihin painottuneen YAMK-tradenomin tutkinnon päätyi hän hakemaan Admicomille töihin kuultuaan avautuneesta paikasta osana palkanlaskennan tiimiä.

”Kuulin, että eräs tuttu oli tullut töihin tänne ja silloin Admicom oli vielä hieman tuntemattomampi yritys minulle. Siinä vaiheessa etsin kuitenkin uutta työtä ja päätin hakea.”

Sannan mielenkiinnon Admicomia kohtaan herätti yrityksen pienempi koko, ja mahdollisuus saada katsausta enemmän yritysten väliseen liiketoimintaan hänelle uuden alan parissa.

”Kun oli ollut itse tosi isossa yrityksessä, niin kiinnosti mennä vähän sellaiseen pienempään missä työskennellään yritysasiakkaiden kanssa ja sitten toisaalta ihan uudella alalla. Oli ollut aiemmin pitkään suuressa yrityksessä töissä niin halusi jotain erilaista.”

Palkanlaskennassa monia mielenkiintoisia haasteita

Sannan päivät sisältävät pääasiassa palkanlaskentaan liittyvien aineistojen läpikäymistä ja asiakkaiden tukemista monissakin eri pulmallisissa tilanteissa.

”Työpäiviin kuuluu asiakkaan toimittamia palkanlaskennan aineistojen tarkastusta eli lähinnä noita tuntikortteja, ja sitten jos asiakas laittaa viestiä tai soittelee niin vastaan hänelle palkanlaskentaan ja järjestelmään liittyviin kysymyksiin. Sitten selvittelen asioita, että miten ne mahdollisesti pitäisi mennä. Kaikkea mitä liittyy palkanlaskentaan.”

Vaikka palkanlaskennan haastavuus yllättikin aluksi, ei hän ole pitänyt sitä niinkään negatiivisena asiana.

”Niitä tilanteita tulee niin monenlaisia, ja sitten on kaikki laki- ja veroasiat. Eli on kyllä ollut haastavampaa mitä ajattelin, mutta toisaalta se on ollut hyvä juttu, että on oppinut paljon uutta. Pystynyt hyvin kehittämään omaa osaamista.”

Parasta toimiva työyhteisö ja yrityskulttuuri

Itsenäisen työskentelyn vapaus yhdistettynä työkavereiden tukeen ja työpaikan mukavaan yhteishenkeen on ollut merkittävä syy Sannan viihtymiselle palkanlaskennan parissa.

”Itsenäisyys on ainakin yksi tosi hyvä piirre, että pystyy johtamaan sitä omaa työtä ja järjestellä mitä tekee milloinkin ja myöskin missä tekee, kun on etätyömahdollisuus. Sitten työkaverit perinteisesti; Se on totta kai työn suola, että on tiimi ympärillä ja saa apua, ja ei tarvitse yksin miettiä niitä juttuja. Ja voi lomaillakin ihan rauhassa, kun tietää että asiakkaat hoidetaan sillä aikaa.”

Yhteen hiileen puhaltavassa porukassa ketään ei jätetä oman onnensa nojaan, vaan tiimiläiset ovat aina tarvittaessa apuna.

”Olisikohan meitä joku parikymmentä tällä hetkellä. On kyllä tosi erilaisia persoonia, että se on ihan kivaa ja rikkauskin että on erilaisia ja meillä toimii hyvin se, että aina autetaan toisia.”

Admicomissa työnantajana Sannaa on miellyttänyt erityisesti kasvavalle yritykselle ominainen kulttuuri ja ilmapiiri, jossa työntekijät saavat olla aidosti mukana kehittämässä yhteistä toimintaa.

”Parasta Admicomissa on tietysti työkaverit, tosi hyvät edut kuten hyvä työterveys ja Epassi, ja se että on paljon työntekijöille järjestettäviä asioita. Sellaiset pienet jutut ovat kivoja. Kun kyseessä on tällainen kasvava pörssiyritys, niin on mielenkiintoista olla täällä mukana. Aina kun pyritään kehittämään toimintatapoja, niin pystyy itsekin laittamaan kehitysehdotuksia. Jos huomaa asian mikä voisi toimia toisin, niin siihen voi vaikuttaa ja laittaa vinkkiä, että voisiko tämän tehdä paremmin. On hyvin tärkeää, että asioita pyritään aina aktiivisesti kehittämään meidän asiakkaille.”

Sannan mukaan Admicomilla tiivistyy hienosti vahvaan kasvuun tähtäävä asenne, jossa jokaiselle annetaan mahdollisuus näyttää potentiaalinsa.

”Meillä on sellainen tietynlainen asenne, että halutaan olla edelläkävijöitä monissa prosesseissa ja muissa, ja sitten juuri se, että kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi. Samalla kun moniin paikkoihin vaaditaan hyvin vankka kokemus, jotta pääsee näyttämään kyntensä, on täällä pienemmästä alan kokemuksesta huolimatta saanut mahdollisuuden.”, Sanna kiittää.