Olli-Pekka & Mika – ohjelmistokehitys

Olli-Pekka Kivistö ja Mika Tirkkonen ovat tyytyväisiä työn monipuolisuuteen Admicomilla. Työnkuva muuttuu kokemuksen karttuessa ja aina on mahdollista kehittyä ammatillisesti.

Vaikka koulutukseltaan Olli-Pekka ja Mika molemmat ovat tietojärjestelmätieteilijöitä, ovat heidän työhistoriansa ja työnkuvansa täysin erilaiset. Laaja kirjo koulutustaustoja ja työkokemuksia takaavat kattavan määrän erilaista osaamista, joka mahdollistaa koko yrityksen edelläkävijyyden.

”Aiempaa työkokemusta minulla on lähinnä asiakaspalvelu- ja puhelinmyyntihommista eli Admicom on ensimmäinen työpaikka, jossa olen päässyt tekemään oman alan töitä”, kertoo kolme vuotta Admicomilla töissä ollut ohjelmistokehittäjä Olli-Pekka.

Mikalla työkokemusta ennen Admicomia on kertynyt enemmän, sillä hän työskenteli useissa yrityksissä prosessien kehittämisen parissa. Muutettuaan takaisin Jyväskylään, hän kiinnostui Admicomin ohjelmistotarjonnasta ja lähetti avoimen hakemuksen.

”Halusin nähdä ihan omin silmin, pitääkö paikkaansa, mitä nettisivuilla kerrotaan, kuinka automaattista kaikki on”, Mika naurahtaa.

Hyvä työyhteisö tukee onnistumisia

Mika toimii tuotekehityksen talouspuolen tiiminvetäjänä, jossa pääsääntöinen työnkuva koostuu projektien suunnittelusta.

”Suunnittelen talouspuolen sovelluksia ja uusia juttuja sekä haasteita riittää joka päivä, sehän tässä on parasta. Meillähän on oma kehitystiimi, joka katsoo kehityspyyntöjä läpi, jotka tulevat työntekijöiltä sekä asiakkailta. Tiimin vetäjät käyvät listaa läpi ja katsovat, mitä omaan tiimiin kannattaa ottaa työn alle. Täytyy valita ne akuuteimmat ja pitkällä aikavälillä hyödyllisimmät kehitysprojektit”, Mika kertoo.

Henkilöstömäärän kasvaessa kasvaa myös tiimien koko sitä mukaa. Olli-Pekalla työnkuva on muuttunut vuosien saatossa, vaikka pääosin päivät koostuvatkin ohjelmoinnista.

”Itse ohjelmistokehittämisen lisäksi automatisoin ja kehitän käyttöliittymätestausta. Perehdytän myös tuotekehityksen uudet ohjelmistokehittäjät”, Olli-Pekka kertoo.

Admicomilla työntekijöillä on paljon vapautta ja vastuuta omista töistään. Tämä on yksi iso syy, miksi Mika viihtyy niin hyvin työssään:

”Työ on monipuolista eivätkä haasteet lopu kesken. Pystyn myös käyttämään luovuuttani. Vaikka työssä on tehtäviä mitkä pitää tehdä ja suunnitella, on myös vapaus ja sitä kautta vastuu.”

Parasta ovat työkaverit

Admicomilaisilla on hyvä henki ja kaikki ovat ylpeitä työstään. Vaikka henkilöstömäärä kasvaa hurjaa vauhtia, on kaikkien tiimien yhteishenki pysynyt hyvänä. Uudesta väestä saa myös lisää virtaa ja pidempään talossa olleilta oppii uusia asioita joka päivä.

”Kyllä sitä tuntee tekevänsä töitä keihään kärjessä. Admicomilla on saatu paljon asioita aikaiseksi. On ilo tehdä töitä, kun tietää että olemme kehityksen ykkösasemassa. Meillä on tässä taloushallinnon tiimissä viisi henkeä, jotka ovat kaikki aivan loistavia tyyppejä. Osahan täällä on varsin kokeneita ja heiltä saa kyllä oppia joka päivä. Meillä on loistava määrä asiantuntijoita vähän joka puolelta, on mahtavaa keskustella erilaisten ihmisten kanssa, kuten talous- ja tietoteknisten asiantuntijoiden kanssa ja yhdistää sitä tietoa omaan päähän. Huumori lentää ja pystytään puhumaan suoraan asioista. Meillä on hyvä kommunikaatio ja on loistava tehdä töitä tällä porukalla. Olen kehunut muillekin, että on kyllä hauska olla töissä täällä”, Mika kertoo.

Myös Olli-Pekka hehkuttaa työkavereitaan:

”Parasta tässä työssä on sen vaihtelevuus ja oma tiimi! Työ on suureksi osaksi omatoimista ja itseohjautuvaa työskentelyä, mutta onneksi myös tiimin kanssa pääsee tekemään paljon hommia.”

Luonnollisestikin töitä tehdessä alasta ja tiimityöskentelystä tulee oppeja ihan päivittäin, mutta Olli-Pekka on kiitollinen myös ihan koodaamistaitojen syventämisestä:

”Kyllähän sitä tuli jo aika pienenä unelmoitua, että oppisi koodaamaan. Siksi varmaan myös päädyinkin opiskelemaan alaa. Mutta tuntuu kyllä, että opin täällä ohjelmistokehittämisestä ensimmäisien kuukausien aikana paljon enemmän, kuin parissa vuodessa koulun penkillä.”

Tuotekehityksessä on monenlaisia tyyppejä laidasta laitaan ja porukkaan on helppo tulla mukaan. Tällä hetkellä tuotekehityksessä on reilu 20 henkilöä erilaisista taustoista ja kaikilla yhdistävänä tekijänä on kiinnostus tekniikkaa kohtaan. Tietokantojen ymmärrys sekä PHP ja JavaScript ovat oleellisia taitoja, kun mietitään koodarin työnkuvaa.

”Suosittelisin meille hakemaan tuotekehitykseen töihin sellaisia henkilöitä, jotka ovat valmiita oppimaan uusia asioita. Pitää olla halu oppia ja kehittää itseään. Täytyy pystyä myös tulemaan toimeen ihmisten kanssa, koska tämä ei tosiaan ole sellaista hommaa, että työskennellään vain omissa oloissamme. On hyvä myös olla kokemusta koodaamisesta. Perus ihmissuhdetaidot ja halu oppia uutta niin niillä pääsee jo tosi pitkälle. Admicom on ollut todella joustava työpaikka, sillä olen pystynyt opintojen ohella tekemään tätä duunia hyvin, välillä osa-aikaisena ja välillä kokopäiväisenä riippuen ihan siitä, mikä tilanne koulussa on ollut”, Olli-Pekka kiittää.