Julia – käyttöönoton projektipäällikkö

Kiinnostus ihmisen ja teknologian vuorovaikutukseen toi Julia Sollon töihin talotekniikan ja rakentamisen pienyritysten palvelemiseen keskittyvään Adminet Liten tiimiin keväällä 2020. Admicomissa häntä kiinnostivat paikallisuus sekä yrittäjähenkisyys.

Julia on koulutukseltaan tietojärjestelmätieteilijä, ja hän on opiskellut myös kognitiotiedettä ja psykologiaa. Hänellä on kokemusta vakuutusalalta, rakennusalalta sekä start up -maailmasta. Näiden kautta hän päätyi Admicomille käyttöönottokonsultiksi.

”Päätin valmistumisen jälkeen kokeilla jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin tehnyt ja missä opiskelutaustastani olisi hyötyä.”

Hän työskenteli tehtävässä noin vuoden, kunnes sai samasta tiimistä projektipäällikön paikan.

”En osannut vielä vuosi sitten arvata, että ottaisin askeleita urapolullani jo näin pian – ja juuri näiden seinien sisällä.”

Mahdollisuus tehdä työstä omannäköistä

Julian työtehtäviin projektipäällikkönä kuuluu käyttöönottojen koordinointi ja tekeminen, asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen ja tiimiläisten esimiehenä toimiminen sekä huolehtiminen yhteistyöstä eri osastojen välillä. Taustalla on myös käynnissä aina erilaisia kehitysprojekteja.

”Käytännössä tämä tarkoittaa siis monta palaveria, sähköpostia ja Excel-taulukkoa, mutta myös monta kohtaamista asiakkaiden, tiimiläisten ja muiden Admicomilaisten kanssa.”

Käyttöönottovastaavana Julia pääsi hyvin nopeasti tekemään työstään omannäköistä eli hän sai pitkälti vaikuttaa siihen, millä tavalla hän hoitaa asioita. Nykyään projektipäällikön roolissa hän pääsee vaikuttamaan entistä laajemmin myös kokonaisiin projekteihin.

”Minulla on nyt vastuu siitä, että annan samanlaisen luottamuksen ja vaikuttamisen mahdollisuudet tiimini muille jäsenille.”

Julian mielestä työn parhaimpana antina ovat vaihtuvat työtehtävät, joissa pääsee haastamaan itseään päivittäin. Lisäksi hänestä on hienoa päästä tukemaan tiimiläisten vahvuuksia ja tavoitteiden saavuttamista. Projektiluontoinen työ myös palkitsee eri tavalla, koska työn tuloksia on mahdollista nähdä joka päivä.

Tiimissä rento ilmapiiri

Julia kuvaa tiimiään pieneksi ja tiiviiksi yhteisöksi, jossa on hyvä olla. Heitä yhdistää huono huumori ja ikuinen taistelu parhaimmasta kahvista. Ilmapiiri tiimissä on rento, mutta työnteho on välillä todella hurja.

”Tässä työpaikassa parasta on se, että saa itse päättää, millä tavalla työnsä tekee. Pyrimme jatkuvasti kehittämään prosesseja ja työtapoja, jotta tekisimme hommia fiksummin. Kun kaikki saavat olla mukana kehittämässä, syntyy jatkuvasti jotain hienoa. Myös henkilökohtaista kehittymistä tuetaan ja siihen kannustetaan.”

Julia suosittelee hakemaan töihin Admicomille, koska samassa paketissa saa sekä vakaata historiaa ja kokemusta että uusia tuulia ja jatkuvaa kehittymistä.